Ubuntu open doors to 3D  Am folosit 10 ani AutoCAD, pentru desene de ansamblu, detaliu, export din module LISP pentru utilaje CNC etc. Unele dintre produse se proiectau in 3D si apoi generam sectiuni si tot ce e necesar pentru prototip sau productia de serie in industria mobilei.
  Anii au trecut si am dorit libertate, asa ca am trecut in industria IT unde petrec mai mult de 95% din timp in UBUNTU. Suna scarry, dar va asigur ca e super friendly, si totul tine de obisnuinta, iar dupa 3 luni o sa ti se para ciudat Windows-ul. Folosesc 100% software gratuit si da... mai desenez inca. Folosesc cu drag Sketchup si FreeCAD.
  Sketchup, cred este cel mai usor de invatat si utilizat, ceva gen Fast and Furious.
  FreeCAD este parametric, poti defini diversi parametri pe care ulterior ii utilizezi in Schite (sectiuni) care apoi devin Parts si contribuie la asamblarea unui Model, o piesa fie ea in ce domeniu doriti. Permite asezarea pe planse de diverse formate, si e complet Free, iar daca ati avut sansa sa vedeti si Blender3D, sunteti pe drumul bun...
  Si Blender3D este gratuit, permite importul din orice alt software (de bun simt) si randari de exceptie, simulari, interactivitate, WEB...

  Ceea ce regret cel mai mult este ca de prin 2000, am mai pierdut, cred 10 ani folosind un sistem de operare obositor si dedicat celor care nu vor sa scrie arar, trei litere intr-o fereasta de comanda. Acum UBUNTU ma face sa ma simt liber si fericit.

  Deci... success in alegeri si spor la ceea ce faceti...Prezent in categoriile: Noutati 3D,